top of page

Motorola Skip

In de lessen multimedia leerden we over Internet of Things en Big Data.

Ik was heel erg geboeid door de NFC-technologie (Near Field Communication).

NFC is een draadloze manier om informatie uit te wisselen binnen een straal van ongeveer 10 cm.

Het enige wat je daarvoor moet doen is je met smartphone, uitgerust met een NFC-chip, een ander NFC-apparaat aanraken. Daarmee kun je rechtstreeks betalingen uitvoeren, het licht aan- of uitdoen, WiFi aan- of uitzetten, foto's en video's delen ...

Je kunt zelf je NFC-chips programmeren, met andere woorden je kunt kiezen wat je je chip laat doen. Ben je bijvoorbeeld iemand die heel vaak reist, dan kun je je identiteitskaart via een NFC-chip leesbaar maken op je smartphone.

Ik heb een artikel gevonden over de Motorola Skip. Het is een chip (zoals u op de foto hierboven kunt zien) waarmee eigenaars van een Motorola X hun gsm kunnen ontgrendelen. Er is dus geen code meer nodig. De chip bevat twee magneten. Het is dus mogelijk de chip gewoon aan je kledij vast te hechten. Voorlopig bestaat de chip enkel in grijs en zwart, maar in de toekomst zullen er nog meer kleuren bestaan. Bij de chip worden drie skip dots bijgeleverd. Die kun je makkelijk in je huis of wagen hangen.

De prijs van zo'n chip is nog niet helemaal duidelijk, maar er zijn geruchten dat het 20 dollar zou kosten. Motorola wil de chip niet te duur maken, zodat consumenten niet zouden aarzelen om hem te kopen. Bij de lancering van de Motorola X wordt bij elke bestelling online een chip gratis geleverd.


Recent Posts
Archive
bottom of page